ДО ВІДОМА ПІДПРИЄМЦІВ – ФІЗИЧНИХ ОСІБ!

ДПІ в м. Лисичанську повідомляє: з 10 по 28 лютого 2011 року буде припинено прийом платників, у зв’язку з проведенням перерахунку по податку на доходи фізичних осіб.

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

З 1 січня в Україні розпочалася кампанія по декларуванню доходів громадян за 2010 рік.

Податкова декларація надається до Державної податкової інспекції за місцем проживання до 1 травня. Декларації приймаються за адресою: м. Лисичанськ, вул. Свердлова, 347, 3 поверх, кім.36 з 9:00 до 20:00 з понеділка по п ятницю; у суботу та неділю з 9:00 до 15:00.

ЕКОНОМТЕ СВІЙ ЧАС — ОБИРАЙТЕ ЕЛЕКТРОННУ ЗВІТНІСТЬ!

За консультаціями ПО ПИТАННЮ НАДАННЯ ПОДАТКОВОЇ ЗВІТНОСТІ В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ, заключення договорів та отримання программного забезпечення платники податків можуть звертатись до податкової інспекції м. Лисичанська, за адресою: вул. Свердлова,347; каб.2,40 або за телефоном: 4-27-47.

Про відомі Вам факти роботи неоформлених працівників на підприємствах та у приватних підприємців, а також про факти ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ «В КОНВЕРТАХ» можно повідомити по телефонам довіри:

ДПА в Луганській области: (0642) 58-97-94; ДПІ в м. Лисичанську — 7-02-66 або 7-10-36.

ДО ВІДОМА ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!

Податкова інспекція в м. Лисичанську повідомляє: 11 лютого 2011р. з 14 до 15 години буде проведено сеанс телефонної «Гарячої лінії» за участю заступника начальника ДПІ в м. Лисичанську ФІЛІМОНОВОЇ ІРИНИ АНАТОЛІЇВНИ на тему: «Актуальні питання оподаткування підприємницької діяльності. Необхідність легалізації заробітної плати та погашення заборгованості по заробітній платі». Телефон прямого зв’язку: 4-27-41

ПОДАТКОВА СЛУЖБА ПОВІДОМЛЯЄ!

Податкова інспекція в м. Лисичанську повідомляє, що у приміщенні адміністрації центрального ринку м. Лисичанська 05 лютого 2011р. з 8-00 до 11-00 буде працювати ВИІЗНИЙ КОНСУЛЬТАЦІЙНИЙ ПУНКТ по роз’ясненню податкового законодавства. Прийом громадян здійснюють ведучі спеціалісти податкової інспекції. Телефон для справок: 7-04-73.

НОВАЦІЇ ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ:

ДПІ в м. Лисичанську ПОВІДОМЛЯЄ !!!

Згідно п.80.2.3 ст.80 Податкового кодексу України від 02.12.2010р.: Державна податкова інспекція повинна прийняти та розглянути ПИСЬМОВЕ ЗВЕРНЕННЯ ПОКУПЦЯ (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків (ВЛАСНИКОМ ТОРГОВИХ ОБ’ЄКТІВ) установленого порядку проведення операцій, касових операцій, патентування або ліцензування.

Письмові звернення громадян приймаються у каб. 11 (2 поверх, Приймальня) з 9:00 до 16:00 ЩОДЕННО, крім вихідних (субота, неділя).

Державна податкова інспекція в м. Лисичанську

ДО ВІДОМА ГРОМАДЯН!

З 09.12.2010р. в ДПІ м. Лисичанська постійно дють консультаційні центри галузевих структурних підрозділів з питань роз’яснень застосування норм Податкового кодексу України.

Відповіді на запитання можна отримати у чергових фахівців за відповідним номером телефону, або на особистому прийомі за адресою: м. Лисичанськ, вул. Свердлова,347, згідно графіку роботи відповідного галузевого структурного підрозділу. Більш детальнішу інформацію щодо роботи консультаційних центрів можна отримати за телефоном:7-04-73.

КНИГА ОБЛІКУ ДОХОДІВ І ВИТРАТ, ЯКІ ВЕДУТЬ ФІЗИЧНІ ОСОБИ — ПІДПРИЄМЦІ

Відповідно до пункту 177.10 статті 177 та пункту 178.6 статті 178 розділу IV Податкового кодексу України фізичні особи — підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність (далі — самозайняті особи), ЗОБОВ’ЯЗАНІ вести Книгу обліку доходів і витрат (далі — Книга), у якій щоденно на підставі первинних документів здійснюються записи про операції, що відбулися у звітному (податковому) періоді.

Самозайняті особи повинні придбавати та оформлювати Книгу самостійно. Книга має вигляд зошита чи блокнота. Прошнурована з пронумерованими сторінками Книга безоплатно реєструється в органі державної податкової служби за основним місцем обліку самозайнятої особи.

Фізичні особи — підприємці, зареєстровані як платники податку на додану вартість, не включають до витрат і доходу суми податку на додану вартість, що входять до ціни придбаних або проданих товарів, наданих робіт та виконаних послуг. Дані Книги використовуються самозайнятою особою для заповнення податкової декларації за звітний податковий період (рік).

Наказом ДПА України від 24.12.10 № 1025 затверджені нова форма Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи — підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та Порядок її ведення, який набрав чинності з дня опублікування 21.01.11 (Офіційний вісник України, 2011, № 2(21.01.11), ст.137).

ПОДАТКОВА ІНСПЕКЦІЯ ВІДПОВІДАЄ НА ЗАПИТАННЯ

ПОРУШЕННЯ ПОДАТКОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА В НОВОМУ КОДЕКСІ. ШТРАФНІ САНКЦІЇ.

ЗАПИТАННЯ: Що вважається порушенням податкового законодавства в новому Податковому кодексі? Які за це передбачені штрафні санкції?

ВІДПОВІДЬ: Згідно Податкового кодексу України (далі — ПКУ) податковими правопорушеннями є протиправні діяння (дія чи бездіяльність) платників податків, податкових агентів, та/або їх посадових осіб, а також посадових осіб контролюючих органів, що призвели до невиконання або неналежного виконання вимог, встановлених ПКУ та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючи органи. Відповідно до п.7 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ штрафні сваекції за порушення податкового законодавства за період: з 1 січня по 30 червня 2011 року застосовуються у розмірі не більше 1 гривні за кожне порушення.