У сфері застосування РРО - інноваційні підходи

Основними цілями впровадження та використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) є детінізація економіки, легалізація фактично отриманих доходів, сплата податків до бюджету, збільшення податкових надходжень та захист справ споживачів.

Міністерством фінансів України напрацьовано рішення, що спрощують використання РРО та ініційовано пілотний проект реєстрації та експлуатації новітніх моделей. 13 червня 2018 року Урядом прийнято два проекти постанов, які дозволять впровадити інноваційні підходи у сфері РРО.

Проектом Постанови «Про проведення пілотного проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей, призначених для реєстрації розрахункових операцій» передбачено вивчення та дослідження новітніх моделей програмно-технічних засобів для здійснення розрахункових операцій.

Після завершення пілотного проекту буде прийнято рішення щодо доцільності введення у промислову експлуатацію та подальше використання інноваційних моделей РРО наряду з традиційними. Для реєстрації розрахунків можна буде використовувати мобільні телефони та планшети, ноутбуки та інші засоби комунікації замість традиційних касових апаратів.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську