Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій

ДПІ у м. Лисичанську інформує: новітня модель програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначена для реєстрації розрахункових операцій — технологічне рішення для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі (у тому числі торгівлі з використанням Інтернету), громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати з продажу (надання) товарів (послуг), надання послуг з приймання готівки для подальшого переказу, перевезення пасажирів та інших послуг, що не впроваджене в області застосування реєстраторів розрахункових операцій.

До цієї роботи залучаються суб’єкти, які такі або аналогічні проекти вже реалізовували в інших країнах. З ними здійснюються обговорення з метою адаптапції цих новацій до вітчизняного законодавства.

Учасниками експериментального проекту є виробники (постачальники) та користувачі новітніх моделей, які виявили бажання брати участь у експериментальному проекті та запропонували використати новий механізм на своїх потужностях.

Оцінити переваги цієї нової системи бізнес зможе, користуючись її сервісами на практиці.

Так новий програмний продукт матиме коннект з Електронним кабінетом платника податків. Реєстрація буде відбуватися за рахунок електронного цифрового підпису в кабінеті. Це відбуватиметься в один крок, фактично в режимі «онлайн». Потім програмний продукт, буде використовуватися за бажанням платника: чи це буде комп’ютер чи ноутбук, чи інший пристрій, даватиме можливість платнику реалізувати будь-які товари, які передбачено проводити через касовий апарат.

Учасники пілотного проекту можуть подавати до Міністерства фінансів України та Державної податкової служби пропозиції щодо функціонування новітніх моделей.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську