Лисичанські бізнесмени активно застосовують касові апарати для продажу складної побутової техніки

«Станом на 1 липня поточного року реєстратори розрахункових операцій (РРО) застосовуються на 20 об’єктах Лисичанського регіону, в яких реалізується складна побутова техніка» — повідомила начальник відділу обслуговування платників ДПІ у м. Лисичанську Ольга Богдан.

Нагадаємо, що у разі продажу технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, застосовувати РРО повинні як платники єдиного податку першої групи, які провадять діяльність на ринках, так і платники другої та третьої груп незалежно від обсягу річного доходу.

При цьому для цілей Закону про РРО, термін «технічно складні побутові товари, які підлягають гарантійному ремонту» вживається у значенні, наведеному в Законі України «Про захист прав споживачів» від 12.05.1991 № 1023-XII. Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО, затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 № 231 «Про затвердження переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій».

За необхідністю, з питань реєстрації та застосування РРО можна звернутись за телефоном 7-11-81, або безпосередньо в Центр обслуговування платників ДПІ у м. Лисичанську (м. Лисичанськ, вул. ім. В. Сосюри, 347) з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00 години.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську