До уваги платників земельного податку

ДПІ у м. Лисичанську звертає увагу: фізичні особи (громадяни) несуть відповідальність за не своєчасне та не повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання з плати за землю.

У разі не сплати протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення відповідної (узгодженої) суми грошового зобов’язання, такі платники податків притягуються до відповідальності у вигляді штрафу у наступних розмірах:

— при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

— при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Разом з тим, на суму податкового зобов’язання з плати за землю, не сплаченого протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, нараховується пеня у порядку, визначеному статтею 129 Податкового кодексу України (ПКУ).

Нагадуємо: згідно з п.286.5 ст.286 ПКУ нарахування фізичним особам сум податку проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку за формою, встановленою у порядку, визначеному ст.58 ПКУ.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську