Підприємець реалізує б/в техніку без гарантії: чи потрібен РРО?

ДПІ у м. Лисичанську інформує: при роздрібній торгівлі технікою, яка була раніше у використанні (зокрема, мобільними телефонами) використання реєстратора розрахункових операцій (РРО) фізичною особою-підприємцем на єдиному податку є обов’язковим.

Нагадаємо: п.296.10 ст. 296 Податкового кодексу України (ПКУ) звільняє фізичних осіб — підприємців-єдинників I — III груп від обов’язку встановлення РРО до досягнення об’єму їх доходу за календарний рік у розмірі 1 мільйон гривень. Але це правило не розповсюджується на випадки реалізації товарів з Переліку груп технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017р. № 231, в цілях застосування РРО.

Таким чином, фізичним особам-підприємцям-єдинникам при роздрібній торгівлі мобільними телефонами, які були у використанні і на які не виписують гарантії, необхідно здійснювати розрахункові операції із застосуванням переведеного у фіскальний режим РРО.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську