Порядок зняття з обліку в органах Державної фіскальної служби

ДПІ у м. Лисичанську інформує: для зняття з обліку в органах Державної фіскальної служби (ДФС) підприємцю на загальній системі оподаткування необхідно:

— подати декларацію про майновий стан і доходи до органу ДФС за місцем обліку за останній базовий звітний період (у якій мають відображення вийнятково доходи від проведення підприємницької діяльності) протягом 30 календарних днів із дня проведення державної реєстрації припинення (п. 177.11 ст.177 Податкового кодексу України (ПКУ));

— подати до органу ДФС за місцем обліку Звіт про суми нарахованого доходу застрахованої особи та суми нарахованого єдиного внеску (за формою № Д5 згідно з додатком 5 до Порядку, затвердженого наказом Міністерства Фінансів України від 14.04.2015р. № 435). Термін сплати за звітом настає в день його подання, відповідно, єдиний внесок необхідно сплатити до дати подання звіту включно.

За результатами проведеної перевірки підприємець отримує акт (довідку) перевірки та забезпечує сплату визначених податкових зобов’язань (у разі встановлення порушень).

Після сплати всіх нарахованих платежів ГУ ДФС відповідної області здійснює запис до реєстру страхувальників із зазначенням дати та причини зняття з обліку платника єдиного внеску та призводить зняття фізичної особи-підприємця з податкового обліку.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську