Легалізація заробітної плати - один з найпріоритетніших напрямків роботи державних службовців

«За 12 місяців 2016 року фахівцями Лисичанської ДПІ у ході проведення роз’яснювальної роботи із 395 суб’єктами господарювання легалізовано працю 626 найманих осіб, з наступною добровільною сплатою податків до бюджету», — повідомив заступник начальника управління — начальник відділу контрольно-перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Андрій Кудренко. — За результатами проведення перевірок донараховано 309,8 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб та 211,7 тис. грн. єдиного соціального внеску».

Як зауважив Андрій Кудренко: «Виплата заробітної плати у „конвертах“ — тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів як країні так і кожному з нас. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Тому легалізація заробітної плати, прихованої зайнятості на сьогодні є одним з найпріоритетніших напрямків роботи державних службовців».

Нагадаємо: інформацію про факти виплати заробітної плати «в конвертах» та інші порушення законодавства про оплату праці можна повідомити за телефоном довіри ДПІ у м. Лисичанську: 7-02-66 та 7-10-36 або звернутися безпосередньо за адресою: м. Лисичанськ, вул. ім. В. Сосюри,347, третій поверх, кім. № 42.

Державна податкова інспекція м. Лисичанська