За 2016 рік платники Лисичанська сплатили до місцевого бюджету 416,6 тис. грн. податку на нерухомість

«За 2016 рік платники податків, які перебувають на обліку ДПІ у м. Лисичанську, сплатили до місцевого бюджету 416,6 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з яких 187,1 тис. грн. сплачено фізичними особами», — повідомив начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Сергій Макаренко.

Він підкреслив, що платниками податку на нерухоме майно, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти — власники житлової та/або нежитлової нерухомості.

Та нагадав, що з 1 січня 2015 року Законом України від 28.12.2014 р. № 71-VII внесені зміни до Податкового кодексу України, згідно з якими податок на майно складається із: податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортного податку; плати за землю. Починаючи із 2015 року, податком на нерухоме майно оподатковується як житлова, так і нежитлова нерухомість, у тому числі частка. У поточному році фізичні особи сплачують податок із загальної площі об’єктів житлової нерухомості, якою вони володіли в минулому році.

Державна податкова інспекція м. Лисичанська