За рахунок розстрочок грошових зобов'язань до бюджету надійшло 1025,3 тис. гривень

«За сім місяців 2016 року ДПІ у м. Лисичанську надала 5 розстрочок грошових зобов’язань (податкового боргу) підприємствам м. Лисичанська. За рахунок сплати розстрочених сум до бюджету надійшло 1025,3 тис.грн.» — про це повідомив начальник відділу погашення боргу ДПІ у м. Лисичанську Олександр Батуков.

За його словами, — «Підставою для розстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу відповідно до статті 100 Податкового Кодексу України є надання платником достатніх доказів існування обставин, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, що свідчать про наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу такого платника та надання економічного обґрунтування про можливість погашення грошових зобов’язань та податкового боргу або збільшення податкових надходжень до бюджету внаслідок застосування режиму розстрочення».

Також він нагадав, що маючи електронний цифровий підпис перевірити наявність податкового боргу можна з власного комп’ютера за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків», компонентом якого є підрозділ «Розрахунки з бюджетом». Завдяки цьому підрозділу платник має можливість переглянути інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом по всіх відкритих ІКП, зокрема інформацію про податковий борг, у розрізі податків, належних до сплати, на задану дату та нарахування платежів до кінця поточного року, без витрати часу на відвідування податкових органів.

Державна податкова інспекція м. Лисичанськ