Лисичанські платники з початку року поповнили державний бюджет майже на 13 млн. грн. ПДВ

image
«Завдяки сумлінності платників податків Лисичанського регіону, які усвідомлюють всю важливість своєчасної, повної, а головне добровільної сплати податків, за перше півріччя поточного року до державного бюджету було спрямовано 12,8 млн. грн. податку на додану вартість, з яких 0,3 млн. грн. перераховано суб’єктами господарювання фізичними особами – підприємцями» - про це повідомила в.о. начальника ДПІ у м. Лисичанську Ірина Філімонова.

 

 

   Нагадаємо: з 01.02.2016 року набули чинності підпункти 200.7.1 – 200.7.3 статті 200 Податкового кодексу Украіни (ПКУ), які передбачають ведення двох реєстрів заяв на бюджетне відшкодування. Перший реєстр – для суб’єктів, які відповідають критеріям п. 200.19 ПКУ (критерії для колишнього автоматичного відшкодування), а другий – для тих, хто під такі критерії не підпадає.

   При подачі платником податків заяви на бюджетне відшкодування, така заява буде автоматично внесена до відповідного реєстру протягом операційного дня в хронологічному порядку.

   На офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби щодня публікують реєстри заяв про повернення сум бюджетного відшкодування. Обмеження доступу до таких даних законодавством не передбачено.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську