Платники єдиного податку поповнили місцевий бюджет Лисичанського регіону більше ніж на 5 млн.грн.

 «За перше півріччя 2016 року, юридичні та фізичні особи – підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 5234,8 тис грн. єдиного податку. Це на 1625,2 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року» - про це повідомив начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Управління податків і зборів з фізичних осіб  ДПІ у м. Лисичанську Михайло Мельник.

  За його словами: «Основну частину надходжень з цього податку забезпечили фізичні особи – 4575,7 тис. грн. Юридичні ж особи – платники єдиного податку спрямували до бюджету 650,1 тис. грн.»

   Нагадаємо: Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» № 71-VІІІскорочено кількість податків шляхом їх трансформування або скасування.Так, до загальнодержавних податків належать: податок на прибуток підприємств, податок на доходи фізичних осіб, ПДВ, акцизний податок, екологічний податок, рентна плата та мито; до місцевих податків — податок на майно та єдиний податок.Крім цього, зміни до Податкового кодексу України торкнулись адміністрування нарахування та сплати багатьох податків і зборів.

 Звертаємо увагу: Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.