ДНІ в м. Лисичанську інформує

Про новації законодавства щодо податку на нерухомість у 2016 році — в ефірі телеканалу «Акцент»

Днями до ДПІ у м. Лисичанську завітала знімальна група телерадіокомпанії «Акцент» з метою дізнатися про новації законодавства щодо податку на нерухоме майно, яке відрізняється від земельної ділянки, відмінностей в адмініструванні та сплаті у поточному році від попередніх років і актуальних питань сьогодення.

На питання журналістів щодо переліку житлової та відповідно, нежитлової власності, встановлених міськими радами ставок та пільг, порядку та строку сплати податку і штрафних санкцій за несвоєчасну сплату, необхідності та порядку проведення звірки даних та інших актуальних питань відповідав начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Михайло Мельник.

Він нагадав, що податок на нерухоме майно відноситься до місцевих податків і його вважають за одне з основних джерел поповнення місцевих бюджетів, тому базу оподаткування постійно розширюють. Так, у поточному році, фізичні особи вперше сплачуватимуть податок за нежитлову нерухомість за підсумками 2015 року.

Також він наголосив, що Рішеннями Лисичанського, Привільнянського і Новодружеського міських рад встановлені ставки для об’єктів житлової нерухомості у розмірі 0,5% мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового року за 1 м2 загальної площі (6,09 грн.) і для об’єктів нежитлової нерухомості у розмірі 0,1% мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового року за 1 м2 загальної площі (1,22 грн.) та встановлено пільги на оплачувану площу: — для квартир незалежно від їх кількості — на 70 м2; — для житлових будинків незалежно від їх кількості — на 150 м2; — за наявності у власності одночасно різних об’єктів — 220 м2

Відеосюжет про новації законодавства щодо податку на нерухомість у 2016 році розміщено на Офіційному сайті Лисичанської міської ради http://lis.gov.ua/lr/12814-novshestva-v-oplate-naloga-na-nedvizhimost.html , ТРК «Акцент»: http://1polosa.net/ у інтернет — газеті «Первая полоса» розділ «Відео»: «Актуально о налогах».

Державна податкова інспекція м. Лисичанська