Про новації звітності щодо реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів та плати за ліцензії на сеансі "гарячої лінії"

Новаціям законодавства та актуальним питанням щодо реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів та плати за ліцензії було присвячено «гарячу лінію» яку провів начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Лисичанську Роман Жадан.

Відповідаючи на запитання Роман Михайлович акцентував увагу на тому, що суб’єктам господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю пивом необхідно отримати ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Така діяльність повинна здійснюватися суто в місцях торгівлі, визначених статтею 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і звернення спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів» від 19.12.95 р. № 481. При цьому фізичні особи підприємці — платники єдиного податку, що здійснюють роздрібну торгівлю пивом за готівкові розрахунки, зобов’язані застосовувати належним чином зареєстровані, опломбовані та переведені у фіскальний режим реєстратори розрахункових операцій (РРО) з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, підтверджуючих виконання розрахункових операцій, або використовувати КУРО і РК у випадках, передбачених чинним законодавством.

Питання, з якими зверталися громадяни під час «гарячої лінії» стосувалися і електронних сервісів від ДФС України.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську