Про новації податкового законодавства та кампанію декларування-2016 на загальному семінарі у Лисичанській ДПІ

Днями у ДПІ м. Лисичанська відбувся семінар, присвячений новаціям податкового законодавства та внесенню останніх змін до Податкового кодексу України (ПКУ). На семінарі були присутні юридичні та фізичні особи міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля.

Зі вступним словом до присутніх звернулася в.о. начальника Лисичанської ДПІ Ніна Кравченко. Вона приділила увагу питанню подолання корупції, можливості повідомлення про корупційні діяння або неправомірні дії працівників податкових органів на інтерактивний сервіс «Пульс» та закликала присутніх звернути особливу увагу на зміни у податковому законодавстві з 01.01.2016 року.

Актуальним питанням та змінам у законодавстві щодо оподаткування підприємницької діяльності, податку на доходи фізичних осіб, спрощеній системі оподаткування у 2016 році, переліку витрат, які включаються до складу витрат фізичних осіб-підприємців на загальній системі оподаткування, особливостям сплати податку на нерухомість та транспортному податку у 2016 році, адмініструванню та сплаті єдиного соціального внеску була присвячена доповідь начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Сергія Макаренко.

Також він приділив особливу увагу і питанню декларування доходів громадян за 2015 рік.

На семінарі було приділено увагу і змінам у податковому законодавстві з 01.01.2016 року щодо ПДВ, акцизного податку, неприбуткових організацій, передачі даних електронної контрольної стрічки та праву громадян на звернення до органів ДФС і доступу до публічної інформації, роботі Центра обслуговування платників податків ДПІ та електронним сервісам ДФС.

Зустріч пройшла у доброзичливій та конструктивній атмосфері. Було надано відповіді на усі поставлені запитання та визначено формат подальшого співробітництва.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську