Акцизний податок - стабільне джерело наповнення місцевого бюджету

«На сьогоднішній день платники Лисичанського регіону перерахували до бюджету 6924,9 тис. грн. акцизного податку, з яких 484,8 тис.грн — фізичні особи-підприємці та 6440,1 тис.грн.- юридичні особи. Тільки у вересні поточного року бюджет поповнився на суму 945,8 тис. грн. акцизного податку», - про це повідомив завідувач сектору з питань контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Лисичанську Роман Жадан.

Нагадаємо, платниками акцизного податку є суб’єкти господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання: алкогольні напої, тютюнові вироби, пиво, вина та нафтопродукти.

Акцентуємо увагу, що з 1 липня цього року до алкогольних товарів належить пиво, реалізація якого здійснюється тільки при наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

За реалізацію алкогольних напоїв без наявності вищевказаної ліцензії передбачена відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 17 000 гривень.

«Акцизний податок є стабільним додатковим джерелом наповнення місцевого бюджету, який спрямовується на покращення потреб мешканців міста. Саме тому місцеві громади повинні бути найбільше зацікавлені у повній легалізації продажу підакцизних товарів», - додав Роман Михайлович.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську