Військовий збір - джерело підтримки української армії

«За 9 місяців поточного року платники податків міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля сплатили до бюджету 12 050,7 тис. грн. військового збору. Тільки, у вересні поточного року для потреб армії до державного бюджету надійшло 1 425,1 тис. грн. збору» — про це повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Сергій Макаренко.

За його словами: «Україна переживає скрутні часи і як ніколи потребує зміцнення своєї обороноздатності. Запроваджений військовий збір є вагомим джерелом у підтримці української армії».

Згідно із нормами Податкового кодексу України платниками збору є фізичні особи — резиденти та нерезиденти, які отримують доходи з джерела їх походження в Україні та податкові агенти. Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

Нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету також здійснюється у порядку, встановленому Податковим кодексом України для податку на доходи фізичних осіб за ставкою 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

"Тисячі патріотів сьогодні знаходяться на передовій, захищаючи свободу та незалежність нашої держави. Лише згуртованість та взаємодопомога збереже людські життя та цілісність держави Тому наше завдання надавати всіляку допомогу воїнам аби вони постійно відчували підтримку,",- зауважив Сергій Макаренко.

Додаткову інформацію щодо сплати військового збору можна дізнатися в Центрі обслуговування платників податків ДПІ у м. Лисичанську за телефоном:7-11-81 або7-21-98.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську