Право на доступ до публічної інформації гарантовано законом

«За період січень — вересень поточного року до ДПІ у м. Лисичанську від платників податків Лисичанського регіону надійшло 2 запити на отримання публічної інформації. Запити були розглянуті та опрацьовані у встановлений термін. У задоволенні цих запитів було відмовлено, згідно вимог статті 22 відповідного Закону», — про це повідомила в. о. начальника відділу реєстрації та електронних сервісів ДПІ у м. Лисичанську Ольга Богдан.

Вона нагадала, що запит на інформацію — це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні. Надання відповідної інформації заявникам регламентовано Законом України «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.11р. № 2939-VI.

Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним та подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) за вибором запитувача.

«Закон України „Про доступ до публічної інформації“ перш за все передбачає забезпечення прозорості та відкритості суб’єктів владних повноважень, а також створення механізмів реалізації права на доступ до публічної інформації. Так суб’єкти господарської діяльності та громадяни для отримання запитів на інформацію можуть звернутися безпосередньо до ДПІ м. Лисичанська за адресою: 93113, м. Лисичанськ, вул. Свердлова, 347 з понеділка по п’ятницю, з 9:00 до 18:00 години», — зазначила Ольга Богдан.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську