Щодо погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах міста Лисичанська

За статистичними даними станом на 01.01.2015 р. загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста Лисичанська становила 25089,5 тис. грн.

В обсязі загальної заборгованості 80,1 % (або 20102,6 тис. грн.) боргу сформували економічно активні підприємства, на підприємства-банкрути припадає 19,7 % (або 4937,7 тис. грн.) заборгованої зарплати та 0,2 % (або 49,2 тис. грн.) — борг економічно неактивних підприємств.

Впродовж січня ц.р. скорочення загальної заборгованості із заробітної плати склало 14610,7 тис. грн. або 58,2 % за рахунок погашення боргів на економічно активних підприємствах, з них 11792,7 тис. грн. виплачено працівникам ПАТ «Лисичанськвугілля» та його підрозділів.

Стан виплати заробітної плати та погашення боргів з неї по окремих економічно активних боржниках, в тому числі комунальної власності, розглянуто 23 січня поточного року на черговому засіданні комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків та погашення заборгованості з заробітної плати та іншим соціальним виплатам під керівництвом заступника міського голови Головньова М.С. В засіданні взяли участь члени комісії та запрошені керівники підприємств-боржників.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради