Щодо погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах міста Лисичанська

В рамках проведення моніторингу стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати управління праці та соціального захисту населення повідомляє, що станом на 01.11.2014 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах міста Лисичанська становила 28749,3 тис. грн. При цьому борг економічно активних підприємств складав 23579,2 тис. грн., в обсязі якого понад 83 % — це заборгованість підприємств вугільної промисловості, яка погашена на початку листопада поточного року.

Ситуація щодо стану заборгованості із заробітної плати по окремим економічно активним боржникам всіх форм власності проаналізована на черговому засіданні міської комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та іншим соціальним виплатам під головуванням заступника міського голови Головньова М.С., яке відбулось 21.11.2014 р. за участю керівників підприємств-боржників. В ході засідання члени комісії також звертали увагу на необхідність забезпечення сплати податків та обговорювали питання ліквідації боргів по пенсійних внесках та єдиному соціальному внеску, можливих шляхах усунення причин їх виникнення, тощо. Сума боргу по зарплаті, яка сьогодні наявна в місті, залишається на контролі.

До складу боржників входять також підприємства-банкрути, заборгованість яких становила 5120,9 тис грн. або 17,8 % від загального боргу. По підприємствах, які призупинили свою виробничо-господарську діяльність у попередні роки (економічно неактивні), суму боргу з оплати праці становила 49,2 тис. грн.

За даними щотижневого моніторингу, станом на 25.11.2014 року, загальна сума боргу із заробітної плати на підприємствах міста становила 7852,9 тис. грн., що на 20896,4 тис. грн. менше, ніж на 01.11.2014 р.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради