Лисичанський міський центр зайнятості повідомляє

Згідно чинного законодавства про зайнятість особи, які переселяються з районів проведення антитерористичної операції, мають право на отримання соціальних послуг, що надаються державною службою зайнятості, за місцем свого перебування незалежно від зареєстрованого місця проживання.

Для реєстрації незайнятих громадян та надання статусу безробітного особи повинні надати: паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України, облікову картку платника податків, трудову книжку (цивільно-правовий договір чи документ, який підтверджує період зайнятості), а в разі потреби також військовий квиток, диплом чи інший документ про освіту.

Інваліди додатково подають копію довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією та у разі наявності — індивідуальну програму реабілітації.

Випускники вищих та професійно-технічних закладів, які навчались за державним замовленням і звернулись до центру зайнятості протягом одного року з дня закінчення навчання, додатково подають направлення на роботу із відмовою підприємства в працевлаштуванні або довідку про надання можливості самостійного працевлаштування, а ті, що навчались на контрактній основі — довідку навчального закладу про підтвердження форми навчання.

Військовослужбовці (крім військовослужбовців строкової служби), які звільнені із служби за станом здоров’я, у зв’язку із скороченням штатів або проведення організаційних заходів без права на пенсію, додатково подають військовий квиток, в якому зазначена дата взяття їх на облік у військовому комісаріаті відповідно до законодавства.

Зайняті особи та особи, яким відмовлено у наданні статусу безробітного в зв’язку з відсутністю необхідних для реєстрації документів, мають право на отримання послуг з підбору роботи, інформаційно-консультаційних та профорієнтаційних послуг.

Особи, що не мають паспорта та облікової картки платника податків, мають право на отримання інформаційно-консультаційних послуг.

У разі потреби в послугах центру зайнятості просимо повідомляти цим особам нашу адресу: вул. Свердлова, буд. 273, час роботи з клієнтами: з понеділка по четвер — з 8 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв., п’ятниця — з 8 год. 00 хв. до 15 год. 00 хв., та телефон: 7-08-71

Т.Е.Соколко, директор Лисичанського міського центру зайнятості