У Лисичанську пройшли навчання з питань охорони праці

Відповідно до ст.18 Закону України «Про охорону праці» посадові особи, які пов’язані з організацією безпечного ведення робіт, під час прийняття на роботу та періодично, один раз на три роки, повинні пройти навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Перелік посадових осіб, які проходять навчання з питань охорони праці наведено в додатку 3 до пункту 5.1 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01.2005 № 15.

В період з 20-24 лютого 2014 року в м. Лисичанську Державним підприємством «Луганський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за участю спеціалістів управління праці та соціального захисту населення було проведено виїзне навчання з загальних питань охорони праці керівників, працівників підприємств, установ та організацій, а також приватних підприємців, що використовують найману працю.

В ході навчання, в якому прийняло участь 41 особа, слухачі мали можливість отримати необхідні знання та навики з питань охорони праці, правил пожежної безпеки, надання першої допомоги постраждалим, проведення розслідування нещасних випадків на виробництві, тощо. Закінчилось навчання перевіркою знань. Особи, що виявили потрібні знання, отримають посвідчення встановленого зразка.

Варто зазначити, що знання основних нормативно-правових актів з охорони праці підвищує персональну відповідальність керівників в організації безпечної праці.

Начальник УПСЗН О.А. Єздакова