Виплата щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни

На виконання Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», управлінням праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради успішно проведена виплата щорічної разової грошової допомоги до Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Для її виплати у квітні 2013 року до міського бюджету надійшли кошти з державного бюджету у сумі 1 млн. 872,6 тис. грн., за рахунок яких, грошову допомогу вчасно отримали 4102 ветерани війни нашого міста.

Згідно зі змінами, внесеними до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» з 1 січня 2013 року встановлено, що учасникам бойових дій, інвалідам війни ІІ та ІІІ групи, з числа учасників бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, яким виповнилося 85 років і більше, разова грошова допомога до 5 травня надається у розмірі, як для інвалідів війни І групи.

Щорічно, управлінням праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради здійснюється значна робота по виплаті вказаної допомоги. Формуються виплатні відомості на кожне поштове відділення та банківську установу, перевіряється статус кожного ветерана та його місце проживання, вживаються всі необхідних заходи для забезпечення стабільної та своєчасної виплати допомоги до 5 травня всім ветеранам війни.

Особи, які з різних причин не отримали цієї допомоги, мають право звернутися за нею до управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради до 30 вересня поточного року.

Необхідну інформацію можна отримати за адресою: вул. Маліновського, 22а кім. № 29, 30, або за телефоном 7-30-83

Управління праці та соціального захисту населення

Лисичанської міської ради