Оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду у 2013 році

Відповідно до Порядку фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 25.02.2009 р. № 17 проводиться часткове фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб віком від 7 до 18 років у дитячих закладах оздоровлення.

Умови використання коштів для оздоровлення дітей застархованих осіб Лисичанської міської виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності визначені постановою правління обласного відділення Фонду «Про фінансування оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у 2013 році» від 26.03.2013 р. № 08. Цією постановою затверджено переліки дитячих закладів оздоровлення області та норми витрат, що фінансуються за кошти Фонду.

В цьому році на харчування дітей (у частині вартості набору продуктів харчування) сплачується не більше 39,00 гривень на один людино-день, на лікування та культурне обслуговування дітей — не більше 3,00 гривень на один людино-день з розрахунку на оздоровчу зміну. Тобто, максимальну суму допомоги за рахунок коштів Фонду збільшено до 42,00 гривень на один людино-день.

Терміни заїздів до оздоровниць та тривалість оздоровчих змін визначає кожний заклад самостійно. Але, за кошти Фонду фінансуються оздоровчі зміни, які тривають не менше ніж 21 добу.

Для отримання часткового фінансування на придбання путівки, батькам необхідно звернутися з заявою до комісії (уповноваженого) із соціального страхування за основним місцем роботи. Організаціям —страхувальникам часткове фінансування на оплату дитячих путівок здійснюється шляхом перерахування коштів робочим органом відділення Фонду відповідно до наданої заявки та калькуляції вартості путівки.

Літнє оздоровлення та відпочинок дітей проводиться в оздоровчих закладах області та за її межами, у відповідності до реєстру дитячих закладів оздоровлення Луганської області, затвердженої правлінням обласного відділеня Фонду. Всі дитячі заклади оздоровлення розташовані в мальовничих куточках районів області та інших регіонів. Протягом оздоровчих змін діти отримують чудовий відпочинок та медичну допомогу.

Застраховані особи, які виявили бажання оздоровити дитину в дитячих закладах оздоровлення з частковим фінансуванням за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, повинні звернутися до Лисичанської міської виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за адресою: м. Лисичанськ, пр. Леніна, 127 або отримати консультацію за тел: 41281, 41283.

 

Масуліс В. В., директор Лисичанської міської ВД ЛОВ ФСС з ТВП