Щодо погашення заборгованості із заробітної плати у м. Лисичанську

Аналіз стану погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах міста Лисичанська свідчить, що за період з початку 2012 року заборгованість із виплати заробітної плати в місті зменшилась із 11443,2 тис грн до 8757,2 тис грн. Зокрема, у жовтні поточного року вдалося скоротити загальний борг на 429,0 тис грн.

Зменшення заборгованості у порівнянні з даними попереднього місяця відбулося як в категорії економічно активних підприємств (на 240,2 тис грн), так і підприємств щодо яких застосовується процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (на 188,8 тис грн.).

По економічно активних підприємствах не виплачено 1834,6 тис грн заборгованості із заробітної плати, з них 1358,8 тис грн — по підприємствах приватної власності та 475,8 тис грн — по підприємствах комунальної сфери. Кількість економічно активних підприємств-боржників становить п’ять одиниць, з них на двох допущено зростання заборгованості протягом жовтня місяця — КС «Надія» (на 1,1 тис грн) та КП «Лисичанська ритуальна служба» (на 13,3 тис грн). Найбільшим боржником є ПрАТ «Лисичанськспецбуд», борг якого займає 57,6% в обсязі «заборгованої» зарплати активних підприємств.

Заборгованість п’яти підприємств-банкрутів становить 6823,4 тис грн. Протягом жовтня поточного року виплачено 214,3 тис грн. заборгованості із заробітної плати працівникам Привільського заводу «Електроприлад», внаслідок чого і зменшився загальний борг по підприємствах-банкрутах. Зростання боргів відбулося на ЗАТ «Лисичанськхліб» (на 3,5 тис грн) та ДП «Лисичанська ТЕЦ» (на 22,0 тис грн) щодо яких введено процедуру ліквідації.

Найбільшим боржником залишається ВАТ «Лисичанський завод ГТВ» (4346,0 тис грн або 63,7 % від боргу банкрутів). За період з початку 2012 року скорочення заборгованості із заробітної плати на ВАТ «Лисичанський завод ГТВ» склало 2146,0 тис грн або 33,1%.

На рівні даних попереднього місяця (99,2 тис грн) залишається сума заборгованості на підприємствах, які призупинили виробничу діяльність (економічно неактивні).

За даними щотижневого моніторингу станом на 20 листопада заборгованість із заробітної плати по економічно активних боржниках зменшилась на 135,8 тис грн (за рахунок часткової виплати боргів на КП «Лисичанське тролейбусне управління», КП «Лисичанська ритуальна служба» та ПрАТ «Лисичанськспецбуд») і становила 1698,8 тис грн.

Начальник УПСЗН О.А. Єздакова