Щоб відпочинок був лише приємним

Найкорисніший відпочинок влітку — це відпочинок на воді. Усім нам хочеться зробити відпочинок незабутнім. Але щоб спогади були виключно приємними, не слід вважати час відпустки часом без правил і законів, коли задля розваги можна все, або майже все. Вода рятує від літньої спеки, притягує своєю прохолодою. Але ж головне не лише поїхати на відпочинок з гарним настроєм, а й повернутися з іще кращим. На відпочинку завжди треба пам’ятати про безпеку. Вода не пробачає необережним та безтурботним.

Як свідчить статистика, в період купального сезону спостерігається тенденція збільшення нещасних випадків, в тому числі і на воді. В період літніх канікул сумну статистику поповнюють діти, залишені без нагляду.

Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки вашого життя та життя ваших дітей, а також отримання задоволення від відпочинку.

Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки на воді є:

  • не купайтеся на необладнаних пляжах;
  • не переоцінюйте свої сили. Страшна статистика свідчить, що тонуть навіть ті, хто дуже добре вміє плавати;
  • не вживайте на пляжі спиртні напої;
  • не запливайте за обмежувальні буї;
  • не залишайте дітей без догляду. Секунда може забрати життя малечі. Не дозволяйте дітям купатися самим;
  • не купайтеся у штормову погоду.

Як бачимо, правила елементарні, вони не потребують докладання якихось особливих зусиль чи матеріальних витрат. Дотримуйтесь цих простих правил, і ви уникнете нещастя.

Будьте обережні, бережіть своє життя і життя своїх близьких!

А.Гальченко, майстер в/н курсів ЦО м.Лисичанська