Про погашення заборгованості із заробітної плати

Станом на 01.05.2012 року загальна сума «заборгованої» заробітної плати перед працівниками підприємств міста становить 10030,6 тис. грн., що на 1412,6 тис. грн. менше, ніж на початок року.

Із загальної суми боргу 19,8% припадає на економічно активні підприємства, 78,8% — на підприємства-банкрути, частка економічно неактивних підприємств в обсязі заборгованості складає 1,4%.

Заборгованість із виплати заробітної плати по економічно активних підприємствах становить 1986,9 тис грн, з них 1338,1тис. грн. це заборгованість підприємств недержавного сектору (ПрАТ «Лисичанськспецбуд», ЛФ «Технотканина», КС «Надія»), 524,8 тис. грн. заборгували комунальні підприємства (КП «Паспортна служба», КП «Лисичанське тролейбусне управління») та 124,0 тис. грн. — ДП «Лисичанська ТЕЦ».

Протягом січня-квітня ц.р. заборгованість по активних-боржниках скоротилась на 1152,0 тис. грн. або 36,7%.

Заборгованість трьох підприємств щодо яких застосовано процедури банкрутства становить 7901,5 тис. грн. Варто зазначити, що порівняно з початком року та даними на 01.04.2012р. зменшився обсяг невиплат на ВАТ «Лисичанський завод ГТВ», визнаного банкрутом. Так, у квітні місяці звільненим працівникам ВАТ «Лисичанський завод ГТВ» виплачено 440,0 тис. грн. заборгованості, що практично і вплинуло на зменшення боргів в категорії банкрутів (у квітні ц.р. на 425,8 тис грн. або 5,1%). Приріст боргів допущено на Привільському заводі «Електроприлад» (на 14,2 тис грн.).

По економічно неактивних підприємствах сума заборгованості становила 142,2 тис грн і є невиплаченою заробітною платою на ПП «ОСТ» та ПП «Технополіс».

Питання забезпечення своєчасної і гарантованої виплати заробітної плати працівникам підприємств перебуває на постійному контролі у виконкомі міської ради.

18 травня 2012 року заступник міського голови Головньов М.С. провів чергове засідання комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків та погашення заборгованості з заробітної плати та іншим соціальним виплатам, а також з питань реалізації заходів, направлених на легалізацію найманої праці. У ході засідання обговорено стан погашення заборгованості з оплати праці на економічно активних підприємствах—боржниках, заслухано інформації керівників цих підприємств. Зокрема, комісія прийняла до відома звіт ЛФ «Технотканина», що заборгованість із заробітної плати працівникам підприємства на 18 травня погашена. На виконання протокольного рішення Прем`єр-міністра України Азарова М.Я. з питання щодо погашення заборгованості із заробітної плати керівникам підприємств-боржників рекомендовано активізувати роботу щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати та вжити додаткових заходів щодо прискорення її погашення.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради