У місті накладено карантин на осередок сказу

alt31 березня 2012 в районі шахти ім. Д.Ф. Мельникова було зафіксовано загибель тварини, яка 20.03.2012 року постраждала від укусів лисиці. Після лабораторного дослідження трупу тварини встановлено діагноз «Сказ м’ясоїдних».

Рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії (НПК) при Лисичанській міській раді № 2 від 06.04.2012 року накладений карантин на осередок сказу. В неблагополучні по сказу ввійшли такі вулиці: Харківська, П’ятигорська, Кримська. В загрозливу зону по сказу увійшли також вулиці Кожедуба, Артемівська, Ген. Потапенка (від вул.. Паустовського до Першотравневої), Московська (до Першотравневої), шахта ім. Д.Ф. Мельникова.

В неблагополучній та загрозливій зоні введені карантинні обмеження, заборонено проведення заходів з залученням тварин (котів, собак), та переміщення таких тварин. В неблагополучній та загрозливій по сказу зоні, лікарями державної ветеринарної медицини проводиться вимушене щеплення сприятливих тварин проти сказу. Згідно «Правил утримання домашніх тварин на території міста Лисичанська», затверджених Лисичанською міською радою № 10/161 від 30.03.2012 р. власники тварин зобов’язані: надавати тварин для огляду, діагностичних досліджень, профілактичних щеплень та обробок на вимогу посадових осіб управління ветеринарної медицини в м. Лисичанську.

З 8.00 до 16.00 на території Міської державної лікарні ветеринарної медицини (вул. К. Маркса 133а) проводиться профілактичне щеплення тварин проти сказу.

Начальник управління ветеринарної медицини в м. Лисичанську Геннадій Шпень