До уваги батьків Лисичанської громади, які бажають забезпечити своїх дітей оздоровленням та відпочинком!

06 серпня 2024 року набув чинності наказ Мінсоцполітики від 13.05.2024 №239-Н «Про затвердження Положення про порядок направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» за рахунок бюджетних коштів», яким врегульовані умови оздоровлення в МДЦ «Артек» дітей, зареєстрованих як ВПО.

Відповідно до Положення, діти зареєстровані як ВПО можуть отримати путівку до МДЦ «Артек»:

- за місцем фактичного проживання;

- за зареєстрованим місцем проживання на території активних або можливих бойових дій, тимчасово окупованій території російською федерацією. Перелік таких територій визначено наказом Мінреінтеграції України від 22.12.2022 № 309.

Для реалізації права на отримання путівки, вартість якої фінансується за рахунок державного бюджету, мають одночасно виконуватися дві умови:

- отримання на дитину (батьками/законними представниками) допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам;

- дитина не отримувала в поточному році путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, придбаної за рахунок коштів державного або місцевого бюджету будь-якого рівня.

Отримати оздоровчі послуги у МДЦ «Артек» діти можуть упродовж календарного року. У період з вересня місяця поточного року визначено 5 тематичних змін (тривалість кожної - 21 день), останній заїзд дітей на оздоровлення – у грудні 2024.

Оздоровчі зміни проводяться на території таборів:

- Артек Закарпаття (Закарпатська область, Свалявський район, село Березники);

- Артек Київ (місто Київ, Пуща - Водиця, 14 лінія).

З питання оздоровлення та відпочинку дітей у МДЦ «Артек» звертайтесь до контактних осіб УСЗН Лисичанської МВА за телефонами: +380992731256 (Оксана), +380509820874 (Наталія).