еОздоровлення- 2024. Як працюватиме програма цьогоріч

Уже зовсім скоро дитячі голоси наповнять життям табори відпочинку і оздоровлення. Діти, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки, відпочиватимуть безоплатно. І, як і торік, можна буде скористатися програмою «єОздоровлення».

Ми запустили «єОздоровлення» минулого року: це був пілотний проєкт, який дозволив майже 2000 дітей із малозабезпечених родин відпочити в Карпатах без навантаження на сімейний бюджет.

Батьки отримували на спеціальний рахунок кошти, які можна було витратити на путівку до одного з 15 оздоровчих закладів.

Проєкт «єОздоровлення» довів свою ефективність, тож у 2024 році розширюємо його і сподіваємося охопити відпочинком ще більше дітей.

Що змінюється цьогоріч?

Змінюються вимоги до оздоровчих закладів.

Тепер вони не обов’язково мають бути розташовані у карпатському регіоні та мати вищу категорію. Проте мають бути внесені до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення і відпочинку та мати облаштоване укриття.

Розширюється географія проєкту.

До нього зможуть долучитися оздоровчі заклади у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій областях та в місті Києві.

Сума на одну дитину буде 15 980 грн (п’ять прожиткових мінімумів). Вартість оздоровлення дитини залежатиме від категорії дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

Отримати путівку через програму «єОздоровлення» можна буде, якщо дитина НЕ отримувала в поточному році путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, придбаної коштом державного або місцевого бюджету будь-якого рівня.

Більше про програму читайте на сайті: https://www.msp.gov.ua/news/23722.html.