Відбулося засідання Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми

УСЗН інформуєПід час наради зазначено, що на місцевому рівні координатором з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі визначено заступника начальника Лисичанської міської ВА Оксану Волошину, а відповідальним структурним підрозділом з цих питань - управління соціального захисту населення.

Окремо обговорено питання взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Також поінформовано про форми, прояви домашнього насильства, його наслідки та особливості кваліфікації злочину. Приділена увага проблемі подолання насильства у сім’ях, захисту прав постраждалих осіб, в тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб.

Голова Координаційної ради Оксана Волошина акцентувала увагу присутніх на важливості координації та співпраці щодо запобігання та протидії домашньому насильству, насамперед насильству відносно дітей, підвищення рівня поінформованості мешканців громади стосовно прав та дій в разі існування загрози домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, усвідомлення насильства як порушення прав людини. Адже кожен такий випадок – це незворотній досвід, який завжди впливатиме на життя.

Нагадаємо, що Координаційна рада є консультативно-дорадчим органом, до складу якого увійшли представники структурних підрозділів Лисичанської міської ВА, які виконують функції пов’язані з проведенням заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, органів Національної поліції, прокуратури, громадських об’єднань.