Звітування через Internet - пріоритетний напрям партнерства

altПодання податкової звітності в електронному вигляді — пріоритетний напрям у розвитку партнерських стосунків між органами державної податкової служби та платниками податків.

Звітність в електронному вигляді має багато переваг для платників податків:

  • економія робочого часу та коштів на придбання бланків;
  • гарантоване відстеження змін до форм звітності (і не тільки податкової);
  • арифметичний контроль за показниками декларації;
  • без паперова технологія подання звітності;
  • уникнення витрат часу на черги при поданні звітності та ін.

Відповідно до пункту 49.4 статті 49 Податкового кодексу України платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації до органу державної податкової служби в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Така система передачі електронних звітів значно прискорює здачу звітності та забезпечує отримання відповідних квитанцій про підтвердження дати та часу подання звіту, надає можливість оперативно отримати інформацію про стадію проходження електронного звіту та гарантує, що звіт буде своєчасно доставлений в інспекцію.

Станом на 10 cерпня 2011 року, ДПІ в м. Лисичанську було укладено 425 договорів з платниками податків про забезпечення електронного документообігу та надання звітності з використанням сертифікованих ключів.

За останній звітний період, засобами E-mail, звітували 85,4 % від усіх платників ПДВ.

Отримати практичну допомогу з питань подання звітності в електронному вигляді можна у державній податковій інспекції м. Лисичанська за адресою: м. Лисичанськ, вул. Свердлова, 347, каб.40 (телефон: 4-27-47) або каб.2 (телефон: 7-00-56), щоденно, крім вихідних (субота, неділя).

Віблая С.В., начальник відділу ДПІ в м. Лисичанську