Послуга раннього втручання

Раннє дитинство є визначальними для подальшого гармонійного розвитку дитини. Тому надзвичайно важливо не зволікати, а якнайшвидше розпочинати роботу з сім'ями, де виховують дітей з порушенням розвитку.

Ці сім'ї можуть відчувати тривогу щодо фізичного та психосоціального благополуччя своєї дитини чи переживати кризові ситуації.

У таких випадках сім'ям може бути надана комплексна підтримка у вигляді раннього втручання, спрямованого на забезпечення належного догляду та реабілітації дитини на початкових етапах.

Послугу можна отримати в очній, дистанційній, індивідуальній або груповій формі після визначення індивідуальних потреб дитини та її сім’ї, складення індивідуального плану раннього втручання та укладення договору.

Команда фахівців може складатися з психолога, логопеда, фізичного терапевта, лікаря-педіатра, фахівця із соціальної роботи, соціального працівника тощо.

Знайти перелік закладів/установ, які надають послуги раннього втручання можна за посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/22948.html