Чи субсідія нараховується, якщо є борг за житлово-комунальні послуги?

У разі звернення з повним пакетом документів (заява+декларація) набір комунальних послуг, на які домогосподарство хоче отримувати житлову субсидію, зазначається в заяві.

Саме зазначені в заяві послуги будуть аналізуватися на предмет регулярності оплати.

У разі звернення за субсидією за спрощеною формою заяви, органи Пенсійного фонду України на підставі інформації, наданої надавачами житлово-комунальних послуг, за умовчанням аналізують повний перелік наявних в житловому приміщенні послуг.

Житлова субсидія НЕ призначається, якщо Пенсійним фондом отримано від надавачів житлово-комунальних послуг інформацію про наявність в особи простроченої на понад 3 місяці заборгованості зі сплати за ЖКП, яка перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн).

Водночас, навіть за таких обставин, житлова субсидія може бути призначена, зокрема, у разі укладення договору реструктуризації заборгованості між надавачем та споживачем комунальної послуги. Копія такого договору долучається до заяви на субсидію.

Крім того, у разі відмови в призначенні житлової субсидії у зв’язку із заборгованістю з оплати житлово-комунальних послуг, людина може звернутися із новою заявою про призначення субсидії, де буде зазначено перелік тих послуг, за якими заборгованість з оплати відсутня.