План заходів з профілактики інфекційних та паразитарних захворювань затверджено у м. Лисичанську

Інфекційні хвороби суттєво впливають на загальний стан здоров’я населення нашого міста. Щорічно в зв’язку з інфекційними хворобами за медичною допомогою звертається приблизно 30000 осіб.

Серед інфекційних захворювань найбільший вплив на стан здоров’я людей мають грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), гострі кишкові інфекції (ГКІ), вірусні гепатити (ВГ), туберкульоз, ВІЛ-інфекція. Суттєвий вплив на стан здоров’я населення мають паразитози.

Завдяки проведеному комплексу профілактичних і протиепідемічних заходів у місті, в 2006 — 2010 рр. вдалося не допустити спалахів інфекційних та паразитарних захворювань. Поліпшення якості й ефективності профілактичних і протиепідемічних заходів щодо попередження інфекційних і паразитарних захворювань, проведення моніторингу епідемічної ситуації та циркуляції збудників інфекційних захворювань, в т. ч. у зовнішньому середовищі, сприяло зниженню і стабілізації захворюваності на кишкові інфекції, вірусний гепатит А. Не реєструються випадки захворювання на кір, черевний та висипний тиф, дифтерію, поліомієліт, правець, сказ. Проблемою для міста залишається високий рівень захворюваності на сальмонельоз, туберкульоз, ВІЛ / СНІД.

З метою попередження виникнення спалахів інфекційних та паразитарних захворювань міською надзвичайною протиепідемічною комісією затверджено комплексний план заходів з профілактики інфекційних та паразитарних захворювань у м. Лисичанську на 2011 — 2015рр.

Секретар надзвичайної протиепідемічноїї комісії М.О.Голодняк