Збереження сім’ї для дитини – першочергове завдання діяльності Лисичанського міського центру соціальних служб

Фахівці із соціальної роботи — це помічники для родини, яка потребує допомоги. Насамперед це стосується сімей, які ризикують потрапити у складні життєві обставини внаслідок втрати роботи старшими членами сім’ї, інвалідності, тяжкого захворювання, повернення одного з батьків після відбування покарання в місцях позбавлення волі, неналежного виконання батьківських обов’язків.

На обліку у Лисичанській міській територіальній громаді знаходяться 644 сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховується 1217 дітей. Протягом 2021 року соціальними послугами було охоплено 433 сім’ї. Із них 61 сім’я знаходиться під соціальним супроводом. Тобто отримують комплекс послуг, спрямованих на подолання життєвих труднощів, збереження та підвищення соціального статусу. За підсумками проведеної роботи у 2021 році завершено 49 соціальних супроводів із досягненням позитивного результату.

 

Значну увагу фахівці із соціальної роботи Лисичанського міського центру соціальних служб приділяють сім’ям, в яких існує ризик соціального сирітства або позбавлення батьківських прав. Соціальними послугами протягом 2021 року було охоплено 24 таких сім’ї, в яких виховується 53 дитини. За підсумками проведеної роботи у 14 сім’ях залишилось 30 дітей.

Зазначимо, що увага фахівців Лисичанського міського центру соціальних служб зосереджується на соціальній підтримці біологічної сім’ї, підвищенні її спроможності виховувати дитину із одночасним вдосконаленням батьківської компетентності.

Найкращий спосіб допомогти дитині — надати своєчасну та кваліфіковану підтримку її сім’ї. Кожна сім’я, що перебуває у складних життєвих обставинах, має шанс на зміни до кращого.

Лисичанський міський центр соціальних служб