Високий рівень комп’ютеризації вимагає дотримання певних правил поведінки в інформаційній сфері

Світ навколо нас невпинно діджиталізується. Все більш часу ми проводимо у цифровому середовищі — сервіси для бізнесу та розваг, онлайн-кінотеатри та соцмережі, телемедицина та ігри, та ще багато іншого доступне у наших персональних комп’ютерах та смартфонах. Своїм помічникам-гаджетам та інтернет-сервісам ми доручаємо знати все більше чутливої інформації про нас, але не завжди розуміємо з якими загрозами можемо зустрітися, бо злочинці та шахраї є не тільки у реальному світі.

Високий рівень комп’ютеризації вимагає дотримання певних правил поведінки для убезпечення себе та оточення від загроз в інформаційній сфері. Міністерство цифрової трансформації пропонує переглянути освітні серіали на національній платформі Дія. Цифрова освіта https://osvita.diia.gov.ua/, які допоможуть на реальних прикладах не стати жертвами зловмисників.

Курс «Основи кібергігієни» покликаний допомогти засвоїти базові принципи кібергігієни та типові алгоритми дій у разі виявлення ознак інформаційних атак https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene.

Курс «Кіберняні» допоможе мінімізувати ризики втрати вашої приватної, чутливої інформації, попередити кібератаку або кібершахрайство та швидко відновитися після них, у випадку якщо вони все ж таки сталися https://osvita.diia.gov.ua/courses/cybernanny.

Курс «Обережно! Кібершахраї» допоможе захиститись від дій зловмисників з сім-картою, надасть покрокові інструкції для ефективного захисту своїх приватних даних https://osvita.diia.gov.ua/courses/attention-cyber-fraudsters.