У Лисичанському терцентрі відбувся захід до Дня народження Тараса Шевченка

 Сьогодні, 9 березня, у Лисичанському територіальному центрі соціального обслуговування відбувся захід, присвячений Дню народження видатного генія України, майстра поетичного слова, художника і мислителя – Тараса Григоровича Шевченка.

Великий Кобзар зробив неоціненний вклад у світову духовну й літературну скарбницю людства. Його довершена творчість й досі сіє зерна добра і світла, палахкотить незгасним полум’ям проникливої мудрості та справедливості. Шевченкове слово веде нас крізь століття, осяявши шлях потужним світлом надії, промовляє мудрістю, надає сил, наснаги й мужності, наставляє і звеличує.

Завдяки зустрічі, підопічні терцентру дізнались про цікаві факти з життя Тараса Шевченка та переглянули документальний фільм про життєвий і творчий шлях українського митця. За життя поет зазнав багатьох поневірянь, виріс у кріпацтві, жив у засланні. Проте не зламався, не втратив віри в свій народ, не став байдужим до своєї землі. Великий Кобзар, як ніхто інший, зміг описати красу української землі. Саме він зберіг і повернув народу його голос – українську мову. Ми - нащадки видатного поета - будемо завжди зігрівати у своїх душах той вогник безмежної любові до рідної Вітчизни, який своїми безсмертними творами запалив син України – Тарас Шевченко.

Лисичанський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)