У Лисичанському територіальному центрі відбулось чергове заняття з психологом

В період карантину літні люди та особи з інвалідністю особливо потребують психологічної підтримки. Психолог Лисичанського територіального центру залюбки допомагає вирішити це питання. У своїй роботі фахівець використовує різні форми — лекції, бесіди, логічні завдання. Турбота про людей поважного віку вимагає не тільки щирого бажання, але й спеціальних знань та навичок. При проведенні зустрічей з клієнтами понад усе увага приділяється створенню комфортної атмосфери, яка також сприяє поліпшенню емоційного стану підопічних установи. Підопічні із задоволенням відвідують заняття психолога, де за допомогою тематичних бесід, навчальних семінарів та тренінгів вони вчаться вирішувати власні проблеми.

Для поліпшення настрою психологом було обрано тему арттерапевтичного тренінгу «Намалюй свою радість».

Озброївшись фарбами, олівцями та фломастерами підопічні занурились у творчій процес, де кожен мав змогу намалювати «свою радість». Це могла бути й повноцінна картина і символічний об’єкт, подія минулого або очікування у майбутньому, головне — це поринути у власний внутрішній світ та дати волю уяві.

Цікаві вправи, позитивні емоції та спілкування — все це сприяло гарному настрою підопічних терцентру, які з нетерпінням чекають наступних занять.

Зазначимо, що заняття відбулось з дотриманням протиепідемічних вимог.

Лисичанський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)