Соціальний робітник - професія добрих справ

 Незважаючи на карантинні обмеження, Лисичанський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) продовжує виконувати свою роботу відповідно до чинного законодавства. Одним із завдань територіального центру є вжиття конкретних заходів, спрямованих на підвищення рівня соціальної захищеності самотніх людей похилого віку та осіб з інвалідністю.

Підопічні територіального центру через похилий вік та стан здоров’я більшу частину свого життя проводять у стінах власного помешкання. Тому вкрай важливо створити сприятливу та затишну атмосферу житла, бо від цього залежить фізичне і психологічне здоров’я людини.

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги передбачено виконання дрібного та косметичного ремонту житла. Таку допомогу надають два соціальних робітника.

 

 Протягом 2020 року вищезазначені послуги надано 78 особам, в тому числі 11 ветеранам ВВВ та 16 особам з інвалідністю, які перебувають на обліку у відділеннях територіального центру. Основними видами робіт є: шпаклівка тріщин, поклейка шпалер, фарбування стін та стелі, вікон, дверей тощо. Згідно з чинним законодавством вищезазначені послуги надавалися як безоплатно так і за плату. Жодних нарікань щодо виконаної роботи від підопічних не надходило.

Майстрині з ремонту завжди прийдуть на допомогу і порадять, як з мінімальними витратами зробити косметичний ремонт оселі. Вони ставляться до роботи з максимальною відповідальністю, душевністю, роблять все поетапно та якісно. Головний критерій оцінки якісних робіт – теплі слова вдячності, посмішка і радість в очах наших ветеранів, які не в змозі самостійно впоратись зі своїми побутовими проблемами.

Слід зазначити, що за весь час роботи у територіальному центрі соціальні робітники з ремонту були неодноразово нагороджені почесними грамотами та подяками, адже соціальний робітник – професія добрих справ.

Лисичанський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)