18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми

 Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, порушенням прав людини. Саме тому щорічно, 18 жовтня, відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований у жовтні 2007 року Європейським Парламентом.

Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідністю об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи. Небайдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з проблемою.

В Україні надається державна підтримка особам, які постраждали від торгівлі людьми, зокрема психологічна, соціально-педагогічна, соціально-медична, юридична, допомога у працевлаштуванні та перекваліфікації, тощо, виходячи з особистих потреб постраждалої особи, в тому числі і одноразова матеріальна виплата.

Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації (безкоштовно, цілодобово, анонімно): 0 800 500 335 (зі стаціонарного), 116 123 (з мобільного) консультує абонентів та абоненток, які потрапили у ситуацію торгівлі людьми або потребують інформації перед виїздом за кордон на роботу, навчання, одруження тощо.

Національна «гаряча лінія» з питань захисту прав дітей (графік роботи: з 12.00 до 16.00) 0 800 500 225 (зі стаціонарного), 116 111 (з мобільного).

Національна поліція 102.

Медичні установи 103.

«Гаряча лінія» анонімна, конфіденційна та безкоштовна!

Також Ви можете звернутися за консультацією до спеціалістів відділу у справах сім’ї, молоді та спорту за телефоном: (06451) 7-35-43, 7-29-39, або за адресою: Луганська область, м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62.

E-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ