Посміхайтеся!

Психологом Лисичанського територіального центру систематично проводяться різноманітні тренінги, бесіди та лекції для людей похилого віку і ветеранів. Один із таких заходів був присвячений темі «Сміхотерапія».

В умовах непростого сучасного життя важливо як умога частіше давати собі емоційне розвантаження позитивним настроєм та щирим сміхом.

Вчені довели, що сміх є потужним терапевтичним фактором: знімає головний біль, поліпшує настрій, нормалізує дихання і сон, підвищує емоційний стан людини, знижує артеріальний тиск і швидко позбавляє стресу.

Зустрічі з друзями, сміх від душі та дружні посиденьки дуже корисні в якості прийому сміхотерапії. У цьому переконались і підопічні терцентру. Вони з радістю взяли участь в веселих іграх, виконували вправи на підвищення настрою, згадували приємні моменти життя, малювали свої позитивні емоції і дарували їх один одному, ознайомились з прийомом «Кубик цукру—рафінаду».

Підопічні — учасники тренінгу отримали рекомендації для поліпшення настрою у домашніх умовах: переглядати веселі вистави, кінофільми та намагатись щодня посміхатись хоча б кілька разів на день та пам’ятати, що позитивні емоції можуть миттєво зняти відчуття втоми і гніву.

Отож, посміхайтеся! Це — не просто слова.

Лисичанський територіальний центр соціального обслуговування