Створення екосистеми політики у молодіжній сфері

В Україні реалізується багато чудових та ефективних інструментів для роботи з молоддю. З метою забезпечення ефективної політики у молодіжній сфері, зокрема на обласному та місцевому рівні, Міністерство молоді та спорту України у партнерстві з ЮНІСЕФ та Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні створює перелік ефективних інструментів для роботи з молоддю. Проект реалізується у рамках ініціативи «Створення екосистеми політики у молодіжній сфері», яка складається з трьох основних елементів: політика, аналітика, практика, та відповідає на такі основні питання:

Що таке молодіжна політика?

Які нормативно-правові акти регулюють молодіжну політику на різних рівнях?

Хто є провайдерами молодіжної політики?

Які існують дослідження, аналітичні данні, соціологічні дослідження, опитування у молодіжній сфері?

Які існують міжнародні документи, які допомагають ефективніше впроваджувати молодіжну політику в Україні?

Як відбувається фінансове забезпечення молодіжної політики на різних рівнях?

Які існують ефективні інструменти та кращі практики для роботи з молоддю?

Які проекти реалізуються в молодіжній сфері?

Які існують партнерські організації, що реалізують молодіжну політику?

База даних ефективних інструментів для роботи з молоддю, як третій елемент ініціативи «Створення екосистеми політики у молодіжній сфері», дозволить поширити дієві інструменти для роботи з молоддю, забезпечить обмін досвідом та створить комунікаційну платформу між різними провайдерами у молодіжній сфері.

Всі інструменти будуть доступні онлайн для користування громадами/молодіжними працівниками/молодіжними центрами/громадськими організаціями/ОТГ/установами, що працюють з молоддю/іншими зацікавленими.

Інструментом може бути проект/методологія/підхід/алгоритм, який Ви використовуєте для роботи з молоддю.

Інструменти стосуються таких сфер:

громадянська залученість та участь (залучення молоді до волонтерської та громадської діяльності, підвищення участі молоді у процесах прийняття рішень,створення консультативно-дорадчих органів, питання створення механізмів підтримки щодо впровадження громадянської освіти, національно-патріотичне виховання, тощо);

неформальна освіта (здобуття знань, навичок та інших компетентностей поза системою формальної освіти ("soft skills"), інтелектуальний розвиток,підготовка фахівців, які працюють з молоддю, розвиток молодіжних центрів);

зайнятість молоді (перше робоче місце, молодіжне підприємництво, інноваційний розвиток, профорієнтація, створення для молоді нових робочих місць та місць для стажування і практики, кар'єрний розвиток продовж життя,тощо);

здоровий спосіб життя (популяризація ЗСЖ та культури здоров'я, відповідальна поведінка молоді, здорове харчування, психологічне та репродуктивне здоров'я, безпека життєдіяльності, попередження соціально небезпечних хвороб, алкогольної, наркотичної і ігрової залежності, тощо); культурний розвиток (підтримка талановитої та обдарованої молоді, творчий та духовний розвиток); інші напрями (запропонуйте свій варіант).

Пошук ефективних інструментів для роботи з молоддю триває до 1 серпня 2019 року!!!

Форму можна знайти за посиланням:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLScG3AC1XcZP92EOj…/viewform…

У разі виявлення запитань просимо звертатися: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. .