В терцентрі відбувся захід до Дня скорботи

22 червня — День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Це одна із найбільш сумних дат історії нашого народу. Саме цього дня 1941 року розпочалась війна — найбільша драма в історії людства, яка забрала життя мільйонів українців. Щороку ми згадуємо тих, хто так і не повернувся з війни, хто кров’ю і потом відстоював перемогу, хто відчув на собі страшну війну.

Напередодні цього дня, в Лисичанському територіальному центрі відбувся захід за участі поета, письменника Михайла Лисицького.

«Сьогодні вже мало залишилося в живих тих, хто зі зброєю у руках захищав нашу країну. Та всі, хто здобував перемогу, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління», — зазначив Михайло Миколайович.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять мільйонів невинних жертв, яких забрала війна, воїнів-визволителів, полеглих у боях під час Другої світової війни.

Кожна українська родина, так чи інакше, зазнала втрат у цей страшний період. На жаль, змінити хід історії неможливо, але наш обов’язок — берегти свободу. Вічна пам’ять і повага кожному, хто відстояв мир та свободу ціною власного життя заради нас з вами, заради нових поколінь.

Лисичанський територіальний центр