Як стати патронатним вихователем над дитиною?

Мета патронату над дитиною — забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення дитини у сім’ю.

Патронат над дитиною — тимчасовий догляд, виховання та реабілітації дитини в сім’ї патронатного вихователя на термін до 3-х місяців (максимум до 6 місяців).

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Сім’я патронатного вихователя — це сім’я, в якій за згоди всіх її членів, повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

Оплата послуг патронатного вихователя становить 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи, соціальна виплата на утримання дитини становить 2 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку.

За детальною інформацією про патронат над дитиною Ви можете звернутися до служби у справах дітей Лисичанської міської ради за адресою: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62, тел. 7-26-61,7-35-09.

Служба у справах дітей Лисичанської міської ради