Пам'ятка з електробезпеки для населення

ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» нагадує всім мешканцям Луганської області правила поведінки в електроустановках. Дотримання цих правил допоможе Вам уберегти себе і близьких від ураження електрострумом.

Забороняється перебувати стороннім особам на території і в приміщеннях трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв, відчиняти двері і люки цих споруд, здійснювати самовільне переключення електричних апаратів та підключення до електричних мереж.

Забороняється відкривати двері електроустановок, проникати за огорожі і бар’єри.

Забороняється будувати житлові, громадські та дачні будинки, влаштовувати будь-які звалища, складати солому, дрова, інші матеріали, розпалювати вогнища.

Забороняється підніматися на опори, а також дерева та будівлі, розташовані поблизу повітряних ліній, або наближати будь-які предмети, інструмент, пристосування до проводів ліній електропередачі.

При виявленні провислого, обірваного або лежачого на землі проводу, відкритих дверей або несправних огороджень електроустановок, а також будь-якого іншого пошкодженого електрообладнання необхідно негайно повідомити про це ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» за телефоном 0-800-300-074.

Біля місця падіння проводу для попередження оточуючих про небезпеку необхідно виставити охорону до прибуття аварійної бригади. Забороняється наближення до обірваного проводу на відстань менш 8 метрів.

Систематично попереджайте дітей про загрозу пов’язану з електричним струмом, не дозволяйте їм грати під проводами повітряних ліній, поблизу підстанцій, влазити на опори ліній електропередачі, проникати в трансформаторні підстанції, технічні поверхи житлових будинків, де знаходиться електричне обладнання і комунікації.

У цих місцях знаходяться спеціальні застережні знаки про небезпеку ураження електричним струмом.

Нагадуйте дітям, що не можна накидати на проводи проволоку та інші предмети, розбивати ізолятори, відкривати електрощитові, що знаходяться в під’їздах будинків.

Діючі електроустановки — не місце для ігор і розваг.

Не проходьте повз, коли діти порушують зазначені запобіжні заходи.