Підсумки роботи управління праці та соціального захисту населення в частині забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю та інших окремих категорій громадян

Управління праці та соціального захисту населення в межах своїх повноважень веде облік осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб, які мають право на безоплатне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації відповідно до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 05.04.2012 № 321.

Станом на 01.01.2018 року в управлінні на обліку для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації перебувають 1945 осіб, в тому числі 101 дитина з інвалідністю.

Протягом 2017 року управлінням видано 677 направлень на виготовлення 2723 протезно-ортопедичних виробів та 289 направлень на виготовлення 322 технічних засобів реабілітації.

З метою забезпечення доступності отримання послуг протезування та ранньої реабілітації щомісячно управлінням організовувались прийоми осіб спеціалістами ТОВ «Центр протезування «Інвалтруд», щоквартально — спеціалістами виїзної мобільно-технічної бригади Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Загалом, протягом минулого року понад п’ятисот жителів нашого міста та довколишніх населених пунктів отримали послуги протезування, ортезування та забезпечення ортопедичним взуттям, не виїжджаючи за межи міста.

З питання забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації необхідно звертатись до управлінні праці та соціального захисту населення за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, 22а, каб.4, або за телефоном 7-30-27. Графік роботи: пн. -чт 8.00-17.00; пт-8.00-16.00, перерва 12.00-12.48.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради