Якщо щодо Вас вчинено насильство...

Насильство несе дуже серйозні негативні соціальні наслідки. Воно породжує терор, безладдя, відчуття відсутності допомоги, невпевненості, безнадійності або безсилля, відчуття провини, придушення волі, примари, відсутність самоповаги, настирливі спогади, напади страхів, депресію, фобії, смуток, роздуми про самогубство, самозвинувачення, втрату довіри, сумніви щодо віри в щось, наркотичну/алкогольну залежність, жагу помсти.

Треба знати!

Стан, який переживають скривджені діти, стосується кожного громадянина суспільства. Слід зазначити, що згідно з дослідженнями, можна зробити невеликий, але фатальний висновок, що більшість дітей страждають від асоціального ставлення з боку батьків. Реальність така, що вірогідність кривдження дітей є в усіх соціальних верствах та в усіх сім’ях на різних етапах розвитку. Діти — це майбутнє кожної держави. А тому фізичні та емоційні травми, які вони переживають, обкрадають суспільство та усіх його членів зокрема. Насильство над дітьми — це реальна загроза для розвитку суспільства. Адже жорстоке поводження з дітьми в подальшому формує з них соціально-дезадаптованих людей, не здатних створювати повноцінну сім’ю, бути гарними батьками, а також є поштовхом до відтворення жорстокості по відношенню до власних дітей.

Враховуючи важливість і актуальність проблеми, насамперед соціальний захист дітей, попередження бездоглядності, жорстокості, насильства в сім’ї виконавчий комітет Лисичанської міської ради приділяє цим питанням особливу увагу. Так, у місті Лисичанську діє місцева «гаряча лінія», де безкоштовно, конфіденційно та анонімно спеціалісти можуть надати консультації особі, яка постраждала внаслідок жорстокого поводження з нею.

Отже, Якщо щодо Вас вчинено насильство, Ви може звернутися до структурних підрозділів Лисичанської міської ради, відповідальних за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім’ї, за адресою: Луганська область, м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62:

— відділ у справах сім’ї, молоді та спорту (тел.: (06451) 73543, 72939, 73322);

— служба у справах дітей (тел.: (06451) 73509, 72661);

— центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (тел.: (06451) 72460, 72696).

Також до відповідних підрозділів Лисичанського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області — дільничних інспекторів поліції, а якщо це стосується дитини - до інспекторів сектору превенції, за адресою: Луганська область, м. Лисичанськ, вул. ім. Д.І. Менделєєва, 71 (тел.: (06451) 70454, 102).

Відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради