УВАГА! 5 клас пожежної небезпеки!

За даними Луганського обласного центру з гідрометеорології починаючи з 20 липня 2017 року очікується надзвичайно висока (5 клас) пожежна небезпека. Це означає, що через спеку та засуху збільшується ймовірність виникнення пожежі.

Високі температурні показники та засушлива погода сприяють тому, що значно збільшується ризик виникнення загорянь на відкритих територіях. Зазвичай, причинами масштабних пожеж у природних екосистемах є наслідки людської легковажності. Вирушаючи на відпочинок, громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду. Такі дії є вкрай небезпечними, адже при 4 чи 5 класі пожежної небезпеки достатньо навіть одного непогашеного сірника для того, щоб спровокувати масштабну пожежу!

Особливо гострою є проблема виникнення загорянь на сміттєзвалищах, адже саме ці пожежі викликають суспільний резонанс та несуть загрозу життєдіяльності населення і значно погіршують екологічний стан навколишнього середовища через виділення шкідливих продуктів горіння.

Тож, зважаючи на те, що пожежонебезпечний період підходить до своєї активної фази і загроза виникнення загорянь буде тільки зростати, відділ мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради звертається до громадян та гостей мм.Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

· відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу;

· розводити багаття у лісі та лісопосадках;

· заїзджати автомобілем до лісу;

· палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки;

· залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

· полювати у лісі з використанням вогнепальної зброї;

· створювати смітники та спалювати відходи;

· спалювати стерню.

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

Відділ мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту