“Багатодітним сім'ям надаються такі пільги”

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради інформує, що з 01 січня 2010 року набирає чинності Закон України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей” від 19.05.2009р. №1343-VI.

Цим Законом доповнено статтю 13 Закону України „Про охорону дитинства” від 26 квітня 2001 року N 2402-III частинами 3-6 такого змісту:

Багатодітним сім'ям надаються такі пільги:

1) 50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю);

2) 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством.

Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю;

3) 50-відсоткова знижка вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;

4) позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів.

Пільги щодо плати за користування житлом (квартирної плати), комунальними послугами та вартості палива, передбачені пунктами 1-3 частини третьої цієї статті, надаються багатодітним сім'ям незалежно від виду житла та форми власності на нього.

З метою своєчасного надання пільг багатодітним сім’ям (які мають трьох і більше дітей віком до 18 років) необхідно звернутися у грудні 2009 року – січні 2010 року до управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради для включення інформації про багатодітну сім’ю до Єдиного Державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.

Відповідно до Положення „Про Єдиний Державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 р. № 117, для включення інформації до ЄДАРП багатодітні сім’ї  мають подати до управління праці та соціального захисту населення копії таких документів:

- паспортів батьків;

- свідоцтв про народження дітей;

- довідок про присвоєння ідентифікаційного номера батьків та дітей;

- довідки про склад сім’ї.

При собі мати оригінали всіх вищевказаних документів, розрахункові книжки на житлово-комунальні послуги, технічний паспорт на будинок (квартиру).

Для здачі документів звертатися за адресою: м. Лисичанськ, вул. Маліновського, буд. 22а, кабінет №28, телефон для довідок 7-30-83.

 

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради